vikhammerstrand

Ekteparet Forbord føler de har flyttet hjem igjen

Etter et halvt år i ny leilighet på Vikhammerstrand, er ikke ekteparet Kjell og Eva Forbord i tvil: Det var riktig å flytte hjem igjen.

Et stort og populært eiendomsprosjekt

Vikhammerstrand er et prosjekt med rekkehus, eneboliger og leiligheter med fokus på lave felleskostnader. Helt siden salgsstarten av trinn 1 i 2020 har etterspørselen vært stor og utbyggeren Vikhammerstrand AS er allerede godt i gang med byggetrinn 3. Til sammen skal det bygges i overkant av 400 boenheter på området. – Utbygger har hatt stort fokus på kostnadsbesparelser og levelig boøkonomi for kunden gjennom blant annet å installere luft -til-vann varmepumpe som produserer varmtvann og oppvarming i leilighetene. Det er ingenting som er mer energisparende enn akkurat dette anlegget som er installert på Vikhammerstrand. Det forteller megleren, og legger til at vinduene i prosjektet har passivhusstandard og er aluminiumskledd, noe som også bidrar til å senke bokostnadene betraktelig. – Vi har gjort beregninger som viser at bare varmepumpe-systemet reduserer kostnadene på oppvarming og varmtvann med 70-80 prosent, så det er snakk om betydelige innsparinger for beboerne. Faktisk sparer kjøpere av leiligheter her det samme beløpet som en tur/returreise til Gran Canaria for to personer når det kommer til totale strømutgifter pr. år!

Betaler mer for strøm på hytta

Hjemme på Vikhammerstrand innrømmer Kjell Forbord at han og kona har lagt merke til at de betaler en god del mindre i strømutgifter ett er at de flytt et inn i den nye leiligheten i oktober i fjor. – At det er billigere, det ser jeg. Vi betaler nå mer i strømregning for å ha på litt varme på hytta på Fosen enn det vi gjør her, ler han. Kjell synes det er mange fordeler med å bo i ei ny leilighetsblokk. – Alt er nytt og gjennomtenkt. Og så er det veldig realt med parkeringskjeller. Før har vi vært vant med garasje, men jeg lagret så mye rart i den at jeg ikke hadde plass til bilen ti l slutt , humrer han. Kjell og kona liker også at det er tidlig vår når blokka ligger så nært sjøkanten. – Vi merker stor forskjell på å bo her kontra det å bo lenger oppe i Vikhammeråsen. Det skiller jo nesten 200 høydemeter, og det merkes godt. Nå i februar finnes det ikke en snøflekk her, mens det er mer snø i boligfeltene høyere oppe.

– Glimrende lokasjon

Som tidligere aktiv og engasjert i idrettslag, historielag og gammeldansklubb på Vikhammer, er Kjell en kjent figur i nærområdet. – Jeg kjenner svært mange som bor på Vikhammer, og i blokka vi bor i. Blokka nærmest oss er i ferd med å bygges akkurat nå, og der kjenner jeg også flere som skal flytte inn. Kjell og Eva synes at det nye styre i sameiet gjør en god jobb og godt fornøyd med den jobben de gjør – Jeg foreslo en kar som bor her til å bli styreleder fordi jeg vet at han har hatt en del styreverv fra før, og han ble valgt, smiler han. Selv er Kjell pensjonist, men kona Eva jobber fortsatt en del ekstravakter innen helsevesenet selv om hun egentlig ble pensjonert for to år siden. – Jeg ser at det er en del pensjonister som har valgt å flytt e til Vikhammerstrand, men det finnes også barnefamilier, par og førstegangskjøpere. Jeg tror alle finner seg til rette her hvis de ønsker å flytte hit, fordi her er det et veldig godt bomiljø. Det er jo så fine områder nede ved sjøen og flotte muligheter til å gå turer i marka. I tillegg er det to butikker, apotek og legekontor like ved. Vi synes det er en helt glimrende lokasjon.

– Toget? Artig at du spør!

“Vil du virkelig flytte til denne blokka da? Det er jo bare 60 meter fra togskinnene!” Dette ble Kjell og Eva ofte møtt med som kommentar på at de hadde kjøpt leilighet på Vikhammerstrand.
På spørsmål om han har lagt merke til toget etter at han flyttet inn, svarer Kjell:
– Toget? Artig at du spør, for det legger vi ikke merke til en gang, ler han.